Indovia majú záujem a stredne veľké nemecké firmy

12.04.2015 Celý región

Frankfurt nad Mohanom 12. apríla (TASR) - Indickí podnikatelia majú záujem o kúpu stredne veľkých nemeckých firiem. Informuje o tom portál homeindustry.biz.

O téme bude hovoriť v pondelok (13.4.) indický premiér Nárendra Módí počas svojej prvej oficiálnej návštevy Nemecka so spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou.

Indovia majú predovšetkým záujem o firmy z automobilového a farmaceutického priemyslu, o informačné technológie a priemyselnú výrobu.

Za stredne veľké firmy sa v Nemecku pokladajú podniky do 500 zamestnancov s ročnými výnosmi pod 50 miliónov eur. Zamestnávajú 17 miliónov osôb, čo je tretina nemeckého práceschopného obyvateľstva. Stredné firmy majú podľa spolkového ministerstva hospodárstva 50-% podiel na hrubom domácom produkte krajiny.

Indickí podnikatelia kúpili 35 % zo 128 nemeckých firiem, ktoré v rokoch 2005 až 2013 získali členovia BRICS. Skupinu rastúcich krajín tvoria Brazília, Rusko, India, Čína a Juhoafrická republika. Všetky nemecké firmy, ktoré kúpili Indovia, boli zo stredného sektoru.

Podľa nemeckej centrálnej banky investovali Indovia v roku 2013 v krajine len 61 miliónov eur.

Indické výdavky v Nemecku v súčasnosti klesajú aj v dôsledku tlaku indických úradov, aby v ňom kupovali nehnuteľnosti.
 

Vyberte región